MIKAUTADZE DOET IN FRANSE MEDIA ZEER KWALIJKE ONTHULLING OVER AJAX: ‘ONBEGRIJPELIJK, ZEER AMATEURISTISCH!’

Georges Mikautadze kreeg na zijn komst naar Ajax niet veel hulp met het verkrijgen van een appartement, zo onthult de aanvaller in gesprek met L‘Équipe. De inmiddels verhuurde Georgiër verbleef een tijd lang alleen in een hotel.

“Ik heb meer dan twee maanden alleen in het hotel doorgebracht. Ajax heeft mij niet veel geholpen bij het zoeken naar een appartement”, zegt de aanvaller tegenover het Franse medium. Dit tafereel heeft er mogelijk voor gezorgd dat Mikautadze niet lekker uit de verf kwam in Amsterdam.

Sven Mislintat haalde de 23-jarige speler afgelopen zomer op bij FC Metz, waar hij indruk maakte in de Ligue 2. Bij Ajax wist de Georgiër geen enkel moment te overtuigen, waardoor hij in de winter alweer terugkeerde bij de Franse club. Metz heeft een optie om Mikautadze aan het einde van het seizoen definitief over te nemen.

Enkele supporters nemen het Ajax kwalijk hoe er met de aanvaller is omgegaan. “Onverantwoord en onbegrijpelijk hoe Ajax met het ‘human capital’ omgaat. Ongeacht hoe hoog transfersom is het zeer amateuristisch”, zegt de een. “Ik snap wel waarom Mikautadze als een natte krant speelde bij ons…”, reageert de ander.

2024-04-20T10:27:40Z dg43tfdfdgfd